Surfana Festival 2018


Het leukste Surf Festival van Nederland staat weer voor de deur, Surfana Festival 2018. 7,8,9 & 10 juni 2018 veranderen de duinen in Bloemendaal in een waar surf walhalla. Deze 4 dagen kun je je onderdompelen in alles wat met surfen en festival vibes te maken heeft. Surfana Festival 2018 is de 6e editie en het heeft een eigen DNA welke je moet ervaren. Dit wordt Surfana Festival 2018!

In een glooiend groen landschap ligt het festivalterrein én camping van Surfana. Verscholen achter heuvelachtige duinen, badend in de zomerzon. De zacht ruisende zee nog net hoorbaar tussen de beats en schaterende kinderen, is een welkome afwisseling van de hectiek in de stad. Surfana Festival ademt ontspanning, biedt rust en brengt je terug naar de natuur. Vier dagen lang wordt Bloemendaal het decor voor zoete, zonovergoten festival vibes. Een complete ‘mind and body’ beleving die je zal bijblijven en misschien zelfs je perceptie zal veranderen. Want Surfana  ‘is a way of life’.

Liefdevol Inspireren

Surfana Surfschool in Zandvoort en Vlieland is in 2008 opgezet door Lars van der Veen en Maarten Zwetsloot. Twee gepassioneerde surfers die hun liefde voor de sport en in meerdere mate voor de tumultueuze natuurkracht van de zee wilden delen met anderen. ‘We zijn uitgegroeid tot een collectief van mensen die bewust en liefdevol anderen willen inspireren om vanuit plezier en vrijheid te leven. Je ideeën laten stromen en jezelf niet wegcijferen,’ vertelt Maarten Zwetsloot. Eén van die ideeën werd in 2011 in de vorm van Surfana Festival gerealiseerd. Een slimme manier om Surfana Surfschool als merk groots neer te zetten, maar vooral een allesomvattend toneel om nog meer mensen kennis te laten maken met de bijzondere aantrekkingskracht van de Surfana surfcultuur.

Surfana Surfcultuur

Wat houdt die cultuur precies in? Naast in het water liggen en golven pakken bestaat er nog een zee aan ontdekkingsmogelijkheden waarin je je kan onderdompelen. ‘We bieden 50 soorten clinics. Dit zijn creatieve manieren om een nieuwe ervaring op te doen. Golfsurfen, windsurfen en kitesurfen zijn vanzelfsprekende mogelijkheden. Maar ook Afro-yoga, drijven op geluidsgoven, geblindeerd wijnproeven, de betekenis van je dromen ontdekken of ‘Eten uit de Natuur’; een excursie door de duinen met Wies Teepe. Wies is een echte festival veteraan, een 60-jarige biologe, chef en natuurgids. Ze vertelt je alles over eetbare planten,’ aldus Maarten. ‘Culinair is Surfana vooruitstrevend. De focus ligt op meerdere kleine maaltijden eten zonder direct een gat in je portemonnee. Goed, lekker, makkelijk en veel vega.’

Internationale Line-Up

Muziek is de bindende factor tijdens het festival. Met 3 stages en een volwaardig internationale line-up doet Surfana Festival niet onder aan danskracht. Singer-songwriters, bands en DJ’s uit o.a. Cape Town, Melbourne, Aivero Portugal, Nashville, Vancouver en Amsterdam zetten er de toon. Verwacht psychedelic summer sounds, Reggae- Caribbean swing, flowing synths, soulful jazz en warme zuidelijkecountry & folk invloeden. ‘We programmeren nieuwe opkomende bands uit de hele wereld. De zwoele sfeer van de muziek, het extreem mooie landschap en de combinatie met clinics voor jong en oud die geïntegreerd zijn in het hele festivalprogramma, zorgt voor een echt familiegevoel. We zijn vier dagen lang een lief, klein en chill dorpje in de duinen,’ Maarten sluit z’n ogen en droomt weg bij de herinneringen van vorig jaar.

Zero Waste Festival

Nieuw dit jaar is de intentie om een volledig Zero Waste festival neer te zetten. Borden van composteerbaar materiaal worden gebruikt, hard cups met statiegeld ingezet, welke bezoekers kunnen inleveren aan de bar. En zelfs mobiele asbakjes zodat de peuken niet in de natuur terecht komen. Daarnaast werkt het festival met decor van volledig gerecycled hout in samenwerking met een bedrijf dat jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt inzet.

Surfana Nachtburgemeester

Surfana Festival benoemt ook haar eigen nachtburgemeester. Deze heeft vooral de verantwoordelijkheid om orde te bewaken op de camping en de missie en visie van de organisatie uitdragen. De nachten verlopen hierdoor ook rustig, waardoor bezoekers de mogelijkheid krijgen om ’s ochtend vroeg mee te doen aan het gezamenlijke ontbijt, de yoga-shake op de mainstage en de clinics die ’s morgens al starten. Of natuurlijk gewoon een frisse golf pakken in de ochtendbries.’

Ben jij erbij?

Surfana Festival
7-10 juni
Camping de Lakens
Zeeweg 60 Bloemendaal aan Zee
www.surfanafestival.com

LINE-UP MUZIEK
Sean Koch Trio
España Circo Este
Current Swell
Matthew Mole
Eut
Voor meer info check het volledige programma:  Music line-up

LINE-UP CLINICS
Learn about Sand, Surf and Science
Afroyoga
Float on sound waves of a gong
Get creative with Beach trash
Dye your own bandana
Relax in a hottub and sauna
Stimulate your fine tasting
Kite- & wind surfing
Meer info check het volledige programma Clinics line-up

Kids program

TICKETS

Facebook
Facebook event
Instagram

Aftermovie 2017
Teaser movie 2018

‘Surfana, choose the good life’

text en foto’s door Surfana en Marnix van Oudheusden.
,