Surf Festivals Nederland


Surf festivals Nederland

Met de zomer voor de deur zitten we met ons hoofd al met de teentjes in het zand. Onder het genot van een koud drankje met een fijne jam sessie op de achtergrond. Dus staat ook het festival seizoen weer voor de deur. En voor de surfers onder ons of als je van de ”surf vibe” houdt hier een overzicht van een aantal echte Surf festivals in Nederland waar je het bestaan misschien nog niet van wist, maar absoluut een keer langs moet gaan Along the way !

Surfana Festival

Rond half juni transformeert camping De Lakens om tot een ware ‘’surf community’’. Gelegen naast de fijne surfschool en community Surfana! Een super mooie plek tussen de duinen in Bloemendaal.

Aan het begin van de zomer vind hier Surfana Festival plaats. Je kunt verblijven in een tentje maar ook als je een camper hebt kun je hier prima terecht. Zoek zelf een leuk plekje uit dat je gezellig lijkt en ontmoet nieuwe mensen waarmee je een weekend in de surf sferen hangt en alles vergeet, oftewel no worries!

Of je nu wil leren surfen, Kitesurfen, relaxen in een hot tub, creatief wil zijn of wat dan ook Surfana Festival biedt meer dan genoeg clinics . Garantie voor good vibes dus 🙂

Ontdek de leukste artiesten en bandjes.
Surfana Festival is de plek om leuke bandjes en surf muziek te ontdekken. Onder het genot van een koud pilsje met je slippertjes aan de bar of lekker chillen in de hot tub is het top genieten hier. De sfeer is top en iedereen laat elkaar in zijn waarden.

Rustig wakker worden en een flinke coffee scoren of een ontbijtje? Op Surfana kom je niks tekort. De vele mooie uitgestalde en gecreëerde ”kraampjes / stands leveren stuk voor stuk kwaliteit voedsel en drinken wat gemaakt is met liefde, en dat proef je 🙂 Je bent vrij om te doen waar je zin in hebt, wil je surfen en kun je dat nog niet? Schrijf je dan in om te leren surfen. Kortom voor iedereen wel iets leuks te doen. Het is lekker klein kleinschalig waardoor je een hele fijne en pure sfeer krijgt.  Check hieronder een paar foto’s en het promo filmpje van Surfana Fesitval.

Voor tickets en meer informatie check de Website.
Uitverkocht? Check TicketSwap

Madness Fesitval Ameland

Als de meeuwen langs je heen vliegen en je een zee briesje opsnuift. Vertrekt de boot richting Ameland en dan hangt de sfeer er gelijk al lekker in. Iedereen sleept bergen aan tentje’s, slaapzakken, bier, gitaren en nog veel meer mee naar Ameland voor een goede sfeer, wat het eerste weekend van Juli in de ban is van Madness Festival.

Ook hier kun je kiezen om in een tentje te gaan zitten of gezellig met je campert tussen de duinen gaan staan aan de rand van het geweldig mooie strand Nes. Madness is een stukje groter als Surfana, maar niet te groot. Elk jaar blijft dit ongeveer gelijk.

Een mix van cocktailbars, hangmatten, coffee bars, surf, muziek, toffe mensen omringt door een geweldig ”decor” omgeef je je een weekend lang in een surf wereld om nooit te vergeten.

Raus met een kite buggy over het strand of ga je evenwicht wat oppoetsen op een Slackline. Je kunt het zo gek niet verzinnen of Madness heeft het wel. Een overvloed aan clinics, waar je weekend eigenlijk tekort voor is 🙂 S’avonds kun je via een glijbaan het Fesitval terrein op die gevuld staat met verschillende tenten met alle soorten muziek. Neem je opblaas krokodil mee of trek je dino pak aan het maakt allemaal niet uit, niks te gek hier. Alleen maar lol en good vibes! Owja en heerlijk eten 🙂 Die worden bereid in old school food trucks. Op en top surf sfeertje dus!

Check hieronder een paar foto’s en het promo filmpje van Madness Festival.

Voor tickets en meer informatie check de Website.
Uitverkocht? Check TicketSwap

I AM Surf Film Festival

In hartje Amsterdam wordt het Filmtheater Kriterion een paar keer per jaar omgetoverd tot surf film walhalla. De beste surf films komen hier aan je ogen voorbij. Het is inspirerend en ontspannend tegelijk. Ook is er op het I AM Surf film festival van alles te vinden over bijvoorbeeld nieuwe surf gear. De combinatie van Surf films kijken in top kwaliteit met top geluid in een omgeving die alles wat betreft surf uitstraalt kun je je hier op een zaterdag even hellemaal verliezen. Pak tussen de films door gezellig een biertje aan de bar als er een sing and songwriter aan het spelen is, of een dj zijn plaatjes spint. Na afloop kun je hier nog even lekker doorzakken. Top feestje, ook al is deze niet aan zee 😉

Heb je een camper dan heb ik nog een tip, overnacht aan de rand van Amsterdam centrum aan het IJ, bij Amsterdam Citycamp. Voor een goeie 15 euro sta je hier al 24 uur. Pak gratis het bootje richting centraal en zwalk richting het Kriterion, ideaal! Super goedkoop en vlakbij het centrum.

Check hieronder een paar foto’s en het promo filmpje van I AM Surf Film Festival.

Voor tickets en meer informatie check de Website.
Uitverkocht? Check TicketSwap

Heb je nog suggesties of tips voor andere surf festivals? Laat het hieronder in een comment weten 🙂

,