Op ongeveer 18KM van de kust bij Perth vind je Rottnest Island. Een must do als je een reis door Australië gaat maken of een city trip naar Perth. Dit eiland is ontdekt door de Nederlanders in 1696. Die vonden hier een eiland vol met nu genoemd Quokkas 🙂 De Nederlanders vonden het net een ‘’ratten nest’’ Vandaar nu de naam ‘’Rottnest’’ Het eiland is nu vooral populair om zijn vele quokkas die je alleen op dit eiland kunt vinden en zichzelf het meest blije diertje in de wereld mogen noemen.

De Ferry.

wil je geld besparen op je trip naar Rottnest, ga dan op dinsdag! Want op dinsdag is de ferry ongeveer de helft van de prijs. En je kunt een combi boeken voor de ferry inclusief fiets. 🙂 Want het is een autovrij eiland en hoewel het niet groot is is lopen nog steeds teveel. Een fiets is dus een must!

Op de fiets rond het eiland.

Zonder autos op het eiland kun je lekker rustig over het eiland cruisen met je bike en kom je hooguit een paar pannenkoeken tegen die niet kunnen fietsen. 😛  De langste track rond het eiland is ongeveer 22km en dus prima te doen op de fiets maar zeker niet lopend voor 1 dag.

Beaches.

Regelrecht knal je met je bike het witte goud op voor een frisse duik in de Indische Oceaan. Klein, groot Rottnest zit vol met prachtige stranden en baaien. Voor veel mensen dan ook bij uitstek de plek om te gaan snorkelen.

De Quoakkas!

Ja hoe slecht je dag ook is, als je dit beestje ziet moet je wel lachen. Dit dier moet wel het schattigste beestje op aarde zijn. Het is het met blije diertje ter wereld 🙂

Ben je van plan om naar Perth te gaan, zet deze dan zeker op je bucket list. 🙂 Cheers!