Melbourne City


Ze noemen je Melbs. Groot maar kalm. Met je trams en je diversen. Gestructureerd maar zo ontspannen. Elke stap ervaar ik anders. Met je koffie en het hier en daar. Een citytrip in Melbourne is daarom zeker de moeite waard. Een stad vol met subcultuur, graffiti en koffie. Voor mij de favoriete stad van Australië.

Diversen.

Als je met de stroom mee door de straten heen zwalkt, zie je hoge moderne gebouwen en traditionele bouwwerken door elkaar staan. Dat maakt het lekker divers wat dan ook geen moment verveelt.

Geur en kleur.

Het constante geluid van de trams en het getik van alle stoplichten zijn hier van alle dag, maar ook de geur die elke meter verandert. In elke straat passeer je eten in alle vormen en maten, maar vooral culturen. Het weer doet hier ook zijn eigen ding. Ze zeggen; ‘4 seizoenen in een dag zo ongeveer’.

Graffiti.

Melbourne staat bekend om zijn vele straatjes en steegjes waar vrijuit graffiti gespoten mag worden. Langs alle vuilnis bakken vind je de meest uiteenlopende kunstwerken van portretten tot super Mario 🙂

St Kilda beach.

Om de stad even te ontvluchten pak je de tram richting St Kilda beach, aan de zuidkant van Melbourne. Als je geluk hebt komen hier de pinguïns aan wal als de avond valt op de pier.

“Cities have the capability of providing something for everybody, only because, and only when, they are created by everybody.”
– Jane Jacobs –

Voor korte updates check de Polarsteps of Instagram!

, , , , ,