Niet ver van het vaste land ligt Kangaroo Island, nog steeds ongerept en bewaard gebleven van bijvoorbeeld vossen en anderen ‘’plagen’’ op het vaste land. Ook heb je hier andere soorten kangaroo’s en zit het vol met zeehonden en en vind je een ware mini sahara. Het eiland heeft meer schapen dan mensen en het leven hier is rustig. Als je een rondreis door Australië gaat maken mag dit zeker niet ontbreken. Ik ging er een week heen, een week vol mooie verassingen maar toch ook een paar tegenvallers.

De boot.

De eerste tegenvaller begon eigenlijk al en paar weken voor vertrek. De overtocht reserveren, duur 🙁 bijna 400 AU Dollar heen en weer. Maar ja onder het motto we zijn er nu toch, ogen dicht en op betalen klikken.

De zee was niet zo goed gemutst die dag en had dus een leuk golfslagbad naar Kangaroo Island 🙂

Pennington Bay.

Niet ver van de boot val je direct met je neus in de boter bij Pennington Bay!

_nd73001

WorkAway #2

Slingerend over het asfalt en de gravel wegen kom ik aan bij de 2e WorkAway. Deze keer op een schapen boerderij in het midden van KA, 650 hectaren met 750 schapen. Het kan niet altijd feest zijn en deze keer bevalt het iets minder. Een zeurende tweeling en een kleintje van 6 maanden. De plek is een bende, en er is weinig te zien of te doen op het terrein. Maar de eigenaren Melissa en Justin zijn super aardig! Het werk is niet zo boeiend, beetje onkruid wieden en Eucalyptus bladeren kruien.

Emu Ridge.

Melissa’s ouders hebben een Eucalyptus olie boerderij vlak naast het huis van Melissa, wat dan wel weer leuk is. Ook daar nog een dag meegeholpen in de winkel:) Ik was vooral bezig met het maken van Koala pakketjes 😉

Zuidkust.

Hit the Road! Tijd om het eiland te gaan verkennen. Aan de zuidwest kust van het eiland vind je een ruige en iets koudere kust dan het noordelijke deel van het eiland. Dit heeft alles te maken met de open ocean vanuit Antarctica. Hier vind je vlak voor de Remarkarble Rocks het Cape du Couedic Lighthouse.

_nd73010

Remarkarble Rocks.

Ik dacht dat het veel groter was maar toch, het blijft een mooie verschijning aan de rand van de kust deze formatie van toch wel vreemde stenen 🙂

Hanson Bay.

Een stukje verder vind je deze prachtige baai die uitloopt in een rivier.

Vivonne Bay.

Uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van Australië, Vivonne Bay. En niet voor niks denk ik 🙂

_nd73061

Surfen.

Ja dat is een tegenvaller 🙁 Ik heb vooraf op internet gekeken, en ja Kangaroo Island heeft een aantal prachtige surf spots. Maar wat het niet heeft is sufshops of iets van een surf scene of wat er op lijkt. Het water is koud en Bassie heeft geen wetsuit of fatsoenlijke plank voor deze condities. En ik maar denken ik regel hier wel wat, zucht :(. Dus voor degene die hier willen surfen, wees voorbereid en neem je eigen gear mee! ik baalde er in ieder geval van dat ik het niet had.

Noordkust.

Na de surf teleurstelling toch een fijne goedmaker. Een prachtige route langs de oostkust van KA. Wat mij betreft het mooiste deel van het eiland.

_nd73072

Persoonlijk vind ik dit strand eigenlijk nog mooier dan Vivonne Bay, Western River Cove!

Snelling Beach.
Stokes Bay.

Iets verder worm ik mezelf onder de stenen door naar nog een juweeltje van een strand.

Haaien vangen.

Ik begon al aardig in een after dinner dip te hangen tot de broer van Melssa binnen kwam stormen en vroeg of er nog iemand mee wilde om haaien te gaan vangen. Ik kon wel een kleine dosis adrenaline gebruiken en sprong in de jeep voor een klein avontuurtje 🙂 We schoven de boot aan de zuidkust het water in samen met wat koude biertjes en wat locals!

Een stukje verder ligt een krabben boot geankerd van vrienden. We leggen onze lijnen uit en gaan daarna aan boord van dit bakbeest.

Niet veel later hebben we al beet op de lijn aan de krabben boot en vangen we in totaal 8 haaien. Deze zijn voor de familie en vrienden hier voor kerst. Maar voor de verkoop zijn de 1600 AU Dollar waard. En weet je, grote kans als je fish and chips besteld dat je deze voorgeschoteld krijgt 😉 De volgende dag hebben we dus ook haai op het menu, en ja het is lekker! 🙂

Little Sahara.

Het laatste avontuurtje op Kangaroo Island is zand boarden in een ware sahara! Dit kleine gebied is zand en nog is zand. Hoge duinen met veel wind! Als je op Kangaroo Island ben ga je hier zeker even langs, het is de moeite waard!

_nd73158

Het is duur om er te komen en voor de surf moet je zeker eigen gear meenemen. Neem ook extra benzine mee want je betaald hier minimaal 20 cent per liter extra. Maar heb je de kans ga dan zeker naar Kangaroo Island, het is de moeite waard!

Volg mijn avonturen op Polarsteps en Instagram!

“Someone asked me, if I were stranded on a desert island what book would I bring… ‘How to Build a Boat.’’- Steven Wright-

Cheers!