Rondreis Fuerteventura en Lanzarote


“ Zandbak in de Atlantische Oceaan ”

Rondreis Fuerteventura en Lanzarote. Je haat het of je bent er hellemaal weg van, Fuerteventura. Als je van wind en golven houdt zit je hier gebakken. Net als met de zon want die geeft flink wat uren op dit eiland wat officieel onder de Spaanse vlag valt in de reeks van de Canarische eilanden. Veel meer als zand wind en golven vind je hier niet. Echt voor de liefhebber van watersport dus. Dit eigenzinnig eiland heeft zijn eigen DNA en zet je op een anders voetstuk. Fuerteventura is een ruige zandbak vol met surf mogelijkheden.

 

Corralejo

Tweede keer op Fuerteventura. Als het je pakt kom je terug en dat is precies wat we doen. vorig jaar hebben we een mooie en super gezellige plek gevonden in een surfhouse aan de rand van Corralejo. Inmiddels bestaat het jammer genoeg niet meer dus kan ik het niet meer aanbevelen. Maar het zat vol in de surf sferen en mensen van over de hele wereld die komen en gaan met ieder zijn eigen verhaal.

Oostkust

Het voordeel van deze zandbak is dat je geen massa toerisme op de surf stranden vind. En het niet al te groot is want als er geen surf te vinden is aan de oostkust sta je zo aan de ruigere westkust. We surfen de oostkust af opzoek naar de perfecte wave die uit de richting van Marokko binnen komt rollen.

Corralejo by night

Na elke surf ploffen we neer in het sufhouse waar ze op zijn tijd een gezellige gezamenlijke BBQ houden. S’avonds over de boulevard zwalken als de bootjes zachtjes tegen de kade tikken. Hier kun je heerlijk Spaans eten waarna je nog op genoeg plekken kunt doorzakken. Als je avonds dus op stap wilt is dit de plek om naar toe te gaan. Een leuke tent is bijvoorbeeld de waikiki beachclub.

Tindaya / westkust

Ook struinen we de ruigere Westkust af met Hotzone sufschool. Oscar Schenk (Nederlander) en zijn awesome surf hond Mr. Janssen junior die al een aantal jaar op dit eiland wonen en het hele eiland over rauzen met de Landrover Defender om surfles te geven op kleine schaal. Dat is zijn insteek een paar mensen om zo aan iedereen goede aandacht te geven en hij zoekt net zolang naar goede golven tot hij ze heeft gevonden al moet hij daar het halve eiland voor rond. Het gaat hem dus niet zoals vele ”massa” surfscholen alleen om de poen en de tijd maar om echtheid. Tijd bestaat niet en het komt niet op een half uurtje. Ook al heb je geen les nodig kun je lekkerr mee hoppen samen met surfers overal en nergens vandaan.

Lanzarote

We pakken de auto en varen over naar het vulkanisch Lanzarote. vol met gitzwarte stranden en nog steeds actieve vulkanen. De sfeer die hier hangt is niet te beschrijven. Het strand nodigt nu niet echt uit om te gaan zwemmen en steekt er ineens een groen meer uit de grond genaamd Lago Verde. Zo groen door o.a zwavel en de algen die er in leven. We schuiven met een dromedaris over het zwarte vulkaan landschap en en verkennen de rest van dit vulkaan eiland met de auto.

Het zuiden

We trekken rond naar het zuiden en surfen op lege stranden. Fuerteventura is een geweldig ruig eiland waar alles draait om surf wind en strand. Ik vind het een geweldige plek dichtbij huis. Niet te toeristisch want eerlijk is eerlijk veel mensen vinden er niet veel aan hier. Ook wel logisch als je bijvoorbeeld niks met surfen of wind hebt want dan is er weinig te doen. Voor ons is dit een plek waar reizen groter werd net als onze dromen. Fuerteventura heeft ons verder gebracht en leerden ons grenzen verleggen.

“ To see a world in a grain of sand and heaven in a wild flower Hold infinity in the palms of your hand and eternity in an hour. William Blake ”

Distance traveled: 6.477 km

 

, ,