Citytrip Dublin


Citytrip Dublin

Citytrip naar Dublin, hoofdstad van de Guinness die ze met liefde en vol trots voor je tappen bij één van de vele irish pubs. Live muziek in de pub of op de hoek van de straat en je waant je hellemaal in het Ierland zoals je dat verwacht. Een stad die eigenlijk nooit slaapt.

 

Langzaam wordt ik wakker door het geluid van een auto alarm in de verte. Als ondertussen de regen tegen het raam slaat en niemand het iets lijkt te boeien steek ik mijn hoofd uit het raam voor een frisse neus en zie het leven langzaam op gang komen net als mezelf. Ik geniet nog even na van een eerste top dag in het Fijne Dublin.

Guinness Storehouse

Een must see in Dublin is het Guinness Storehouse, de geboorteplaats van de Guinness die bestaat uit 7 etages waar je van onder naar boven precies kunt ontdekken hoe dit heerlijke bier gemaakt wordt. Als je eenmaal boven bent kom je in de graviti bar waar je onder het genot van een koude Guinness uitkijkt over de stad.

Irish pubs

In het toeristengebied Temple Bar barst het van de irish pubs voor ieder wat wils. Live muziek en vrijgezellenfeesten vind je hier overal in de vol gepropte maar gezellige pubs. Het is een goede week voor kerst en de foute kersttruien duiken overal op en geven nog een extra tintje sfeer aan de straten van Dublin. We gaan van pub tot pub met hun krakende houten banken of krukken. Waar je eindeloos kunt kiezen uit verschillende bieren van de tap en de geur van een echte houten pub kunt opsnuiven. Naast Temple Bar zijn er nog veel meer leuke straatjes te vinden die minder toeristisch en minder duur zijn. Dat zijn de plekken waar je meer lokalen mensen vind want Temple Bar zit simpel weg gewoon vol met toeristen. Als je een beetje zoekt buiten Temple bar vind je hele leuke en verassende steegjes vol met muziek en een bruisend nacht leven vol met Ierse sferen.

(oud gevangenis) Kilmainham Gaol

We dwalen door de natten straten richting oud gevangenis Kilmainham Gaol waar we een rondleiding krijgen door een plek waar vroeger barbaarse dingen gebeurt zijn en dat voel en zie je in alles terug. De stille getuigen hier weten je te vinden en spreken voor zich. Een bijzondere plek met een bijzondere geschiedenis. Er zijn hier ook diverse films opgenomen waaronder The Italian Job, In the Name of the Father en Michael Collins.

Road trip Wicklow Mountains

In een heerlijke roes schuiven we op de linkerbaan over het asfalt richting wicklow Mountains National Park. Helaas mistig maar dat geeft ook wel een sfeertje waar we zelf ook in hangen, en het maakt het landschap tot een soort betoverend hobbit land vol met bos, watervallen en geweldige Ierse natuur. Even ontsnappen aan de stad.

Terug in Dublin struinen we de drukke winkelstraten af en duiken nog even een paar uurtjes de pub in. Dublin heeft zijn eigen karakter en is wat het is. Liefhebbers van bier en pubs zijn hier op het goede adres voor een geslaagd lang weekend. Ook kun je hier goed shoppen en is er genoeg te zien en te doen. Dublin heeft zijn eigen adem die je leert ademen en voelen als je hier een paar dagen bent. De sfeer is goed zeker zo rond kerst. voor herhaling vatbaar!

Distance traveled: 1791 km

, ,