Adelaide Hills


Alsof ik me afzonder naar een andere wereld. Langzaam maar zeker veranderd het asfalt in een kronkelende klim. Links rechts overal heuvels met schapen en groen. Ik ben in de Adelaide Hills bekend om zijn wijngaarden maar natuurlijk ook de omgeving in de buurt van de tv serie McLeod’s Daughters. Dit gebied in Australië is er een op zich en onderscheid zich van de rest van Zuid-Australië. Geweldige groene heuvels vol natuur, Koala’s, Papegaaien en Kangaroo’s you name it!

The Hills.

Na elke bocht weer wat nieuws, het landschap verandert met de kilometer en verveelt geen moment. Er zijn hier meest schaap en wijnboeren. Maar ook is dit een omgeving met veel fruitteelt als bijvoorbeeld appels. Langs de kabbelende beekjes loop je met het gras tussen je tenen de heuvels op met een zonnetje in je nek als een ware ozzy!

ah_1-2-2

ah_1-5-2

Wildlife.

Kangaroos huppelen over de heuvels als hun schaduw van de heuvel af reflecteert. Australië is natuurlijk een top land voor wildlife, maar dit stukje Adelaide hills is een paradijsje op zich. Koala’s zitten random in een boom en de papegaaien vliegen je om de oren.

ah_1-1-2

Ook kun je een koala vasthouden als je wilt maar niet in het wild, die krijg je niet te pakken, zowel dan heb je grote kans dat ze je krabben. Net als de kangaroo, wil je ze vasthouden of iets dan moeten ze tam zijn. Ik ben naar het Gorge Wildlife park gegaan, de enige plek in Australië waar je naast je ticket gratis een koala vast kunt houden. Normaal betaal je nog een slordige 30 dollar extra. Ow man kon  ik je maar meenemen 🙂