Na een geweldige road trip over The Great Ocean Road was het tijd om verder te trekken en te gaan oriënteren hoe en wat verder. Het idee is om richting Adelaide te gaan en onderweg wat werk te zoeken voor een paar weken. Dit bleek toch net even wat lastiger dan gedacht, dus change of plans!

Portland.

Nu een aantal weken ‘’on the road’’. Met elke dag inpakken en wegwezen, op jacht naar een camp voor de volgende nacht oftewel druk met het avontuur is het wel lekker om even een paar dagen neer te strijken. Portland is de plek, een klein haven stadje aan de rand van de grens tussen Victoria en South Australia. Een paar dagen schillen, vissen, hiken en new plans!

Op het moment reizen we met 3, en ik denk dat het lastig is om een werkplek te vinden voor 3 personen. Als er al zoiets is dan is het ‘’harvest work’’ oftewel fruit plukken. Dikke prima natuurlijk maar we moeten even kijken wie wat wil natuurlijk. Ook niet onbelangrijk is een engels CV, even laten printen en gaan.

On the road again!

Na een paar dagen chillen gaan we zoals we hier zeggen ‘’on the road again’’. Nieuw plan, zover het een plan is natuurlijk maar goed we gaan richting Adelaide en proberen onderweg een aantal farms uit voor werk. Door het uitgestrekte landschap rijden we van de kust af richting Naracoorte. In deze omgeving schijnt veel farmwork etc te zijn. Na veel info bij elkaar geharkt te hebben letterlijk overal en nergens, zoals lokale wijnboeren, locale krant voor advertentie’s en allerlei werk en informatie instanties raad je het al, vinden we niks 🙁

WorkAway.

We sluiten onszelf een paar uur op in de McDonalds voor de wifi en struinen met vierkante ogen het internet af. Als we geen werk kunnen vinden voor nu dan maar een andere vorm van werken oftewel WorkAway! Voor 4a 5 uur per dag werken op een locale boerderij of wat dan ook krijg je een lekker bed en eten toegeschoven. En niet te vergeten een geweldige ervaring tussen de locale mensen. Dus aanmelden en mailen.

Adelaide.

Adelaide staat niet echt bekend als een geweldige stad, sommigen zeggen dat het saai is en andere zeggen dat het onderschat wordt, ja kwestie van smaak denk ik. Het is er niet al te druk en genoeg te shoppen natuurlijk. En wat raar is, nergens een 7Eleven. Verder een prima stad voor een dag of 2.

Botanic Gardens.

Het mooiste in Adelaide zijn de Botanic gardens. Aan de rand van de stad vind je een ware oase! 🙂

New message.

In de tussentijd hebben we bericht gekregen vanuit de Adelaide hills. We mogen komen werken op een schapen boerderij met schapen, Alpaca’s en een hond. Alleen onze Franse chefkok ziet dit niet zo zitten en omdat hij chefkok is wil hij richting Sidney vliegen omdat het hoogseizoen voor de deur staat. En ja als kok liggen daar je kansen. Dus na Adelaide nemen we afscheid en beginnen we aan een nieuw hoofdstuk. Voor nu gaan wij richting de Adelaide Hills!

Up next   ——-> WorkAway #1 the beautiful Adelaide Hills.

— Follow me on Polarsteps and Instagram

Ook heb ik een Youtube kanaal geopend, so stay tuned!